Kuřecí směs s citronem

Obtížnost: Snadná Vhodné pro sezónu: Celý rok
Kategorie jídla: Hlavní chod, Oběd, večeře Lze zmrazit: Ano
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 40 minut
Nutriční hodnoty: 225 kcal, 6 g tuku, 63 mg cholesterolu, 14 g sacharidů, 27 g bílkovin, 3 g vlákniny

Zkuste náš recept na kuřecí směs s citronem a vychutnejte si tak skvělou chuť a zdravou kuchyni. Netradiční spojení ingrediencí si Vás jistě získá!

Kuřecí směs s citronem

Potřebné suroviny:

  • 1 citron
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce oleje
  • 0,5 kg kuřecích prsou nakrájených na malé kousky
  • 10 velkých žampionů očištěných a nakrájených na čtvrtky
  • 1 šálek na plátky nastrouhané mrkve
  • 2 šálky čerstvého hrášku
  • 1 svazek jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce rozetřeného česneku

Postup přípravy:
Nastrouhejte přibližně jednu lžičku citronové kůry a dejte ji stranou. Citron vymačkejte a tři lžíce šťávy smíchejte s vývarem, sójovou omáčkou a kukuřičným škrobem v malé misce. Ve velké pánvi (ideálně ve woku) rozehřejte olej. Přidejte kuře a dobře opečte. Opečené maso z pánve vyjměte a místo něj na ni vhoďte žampiony a mrkev a asi 5 minut vše duste ve vlastní šťávě. Přidejte hrášek, cibulku, česnek a citronovou kůru. Občas promíchejte a poduste. Po několika minutách přidejte směs s vývarem, dobře promíchejte a vařte další 2 až 3 minuty. Nakonec přidejte maso a ještě asi dvě minuty vše prohřívejte.

Tip pro Vás:
Citron by měl být vždy čerstvý. Čím starší, tím méně šťávy a chuti v něm zbývá.

Zdroj: http://www.webmd.com