Obtížnost: Snadná | Vhodné pro sezónu: Celý rok |
Kategorie jídla: Hlavní chod, Oběd, večeře | Lze zmrazit: Ano |
Počet porcí: 4 | Doba přípravy: 40 minut |
Nutriční hodnoty: 225 kcal, 6 g tuku, 63 mg cholesterolu, 14 g sacharidů, 27 g bílkovin, 3 g vlákniny |
Zkuste náš recept na kuřecí směs s citronem a vychutnejte si tak skvělou chuť a zdravou kuchyni. Netradiční spojení ingrediencí si Vás jistě získá!
Potřebné suroviny:
Postup přípravy:
Nastrouhejte přibližně jednu lžičku citronové kůry a dejte ji stranou. Citron vymačkejte a tři lžíce šťávy smíchejte s vývarem, sójovou omáčkou a kukuřičným škrobem v malé misce. Ve velké pánvi (ideálně ve woku) rozehřejte olej. Přidejte kuře a dobře opečte. Opečené maso z pánve vyjměte a místo něj na ni vhoďte žampiony a mrkev a asi 5 minut vše duste ve vlastní šťávě. Přidejte hrášek, cibulku, česnek a citronovou kůru. Občas promíchejte a poduste. Po několika minutách přidejte směs s vývarem, dobře promíchejte a vařte další 2 až 3 minuty. Nakonec přidejte maso a ještě asi dvě minuty vše prohřívejte.
Tip pro Vás:
Citron by měl být vždy čerstvý. Čím starší, tím méně šťávy a chuti v něm zbývá.
Zdroj: http://www.webmd.com